Cardboard Robot

This cutting edge boutique is a blend of industrial elements and nature. The floor plan is arranged to mimic a speedometer. Shelving and displays radiate outward from the cashwrap. Cards and gifts are located in the central displays. The side displays contain more special items that are sold year round. The materials used in Cardboard Robot are a mix of hard surfaces & soft greenery. Concrete, brushed stainless, brick & cork are mixed together to create an industrial environment. Behind the cash wrap a “living wall” is used to improve indoor air quality, provides a focal point, & improves acoustics. The idea of Cardboard Robot is to create a space that seems to be growing backwards, away from industrialism & back into nature. It is a space that showcases its merchandise  while illustrating how nature can overtake industrialism.

Cardboard Robot Floor Plan

Cardboard Robot Floor Plan

Cardboard Robot Cashwrap Perspective

Cardboard Robot Cashwrap Perspective

Cardboard Robot Living Wall Elevation

Cardboard Robot Living Wall Elevation

Cardboard Robot Perspective

Cardboard Robot Perspective

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s